Daniel Sascău,
"Dans"

Galeria creart
Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București

14 Februarie - 17 Februarie 2022

Curator:

Înapoi

Daniel Sascău,
"Dans"


Galeria creart
Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București

14 Februarie - 17 Februarie 2022

Curator:

Înapoi

LUCRAREA ESTE BAZATĂ PE POVESTEA DE VIAȚĂ A DOMNIȘOAREI D. (persoană care trăiește cu HIV în Norvegia)

“Instalația realizată include trei concepte și anume, IUBIRE, PRIETENIE și PERFORMANȚĂ, însă tratate sub un concept unitar al chestionării vitezelor la care este supusă materialitatea cu care interacționăm. Când spun viteze, mă refer la viteza cu care pământul se învârte în jurul propriei sale axe, viteza forței gravitaționale ce împinge planeta în jurul soarelui și viteza cu care universul se extinde și accelerează. Toate aceste 3 viteze, deși nu pare, fac materia să danseze. Prin acest dans cu toții ne aparținem unii altora și nu doar nouă înșine. Viața cu HIV este reprezentată de unul din personaje.” - Daniel Sascău

Daniel Sascău a început să studieze arta încă din clasa a IX-a, când a fost declarat admis la Liceul Național de Arte George Apostu din Bacău. A fost elevul profesorului și deosebitului artist Ovidiu Marciuc. Încă din clasa a IX-a început să participe la simpozioane internaționale de artă, în tabere de artă cu artiști atât din țară, cât și din afara ei. În prezent este masterand al Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași, la Facultatea de Arte vizuale și Design, secția Grafică. A participat la numeroase expoziții colective și personale, la simpozioane naționale și internaționale.

Expoziția semnal face parte din proiectul "When ContempArt helps social!" organizat de Asociația Semper Musica. Cu ocazia proiectului 15 artiști români și norvegieni vor expune în Galeria Creart 15 creații artistice legate de dificultățile și provocările vieții cu HIV din Norvegia și România. 

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.