Mădălina Costache,
"We are one"

Galeria creart
Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București

27 Ianuarie - 30 Ianuarie 2022

Curator:

Înapoi

Mădălina Costache,
"We are one"


Galeria creart
Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București

27 Ianuarie - 30 Ianuarie 2022

Curator:

Înapoi

LUCRAREA ESTE BAZATĂ PE POVESTEA DE VIAȚĂ A DOMNULUI C. (persoană care trăiește cu HIV în Norvegia)

“Am făcut un exercițiu de imaginație încercând să empatizez cu persoanele care trăiesc cu HIV și am simțit o nevoie imperativă de a dezvolta și interpreta, din perspectiva mea, relația persoanelor seropozitive cu dragostea. Folia de plastic folosită în fotografiile mele este laitmotivul proiectului meu, sinteza relației prezente pe care o pot observa între persoanele seropozitive și cele negative. Această barieră, aparent insesizabilă, simbolizează neclaritatea pe care cei neinformați o au legat de viața celor care trăiesc cu HIV.” - Mădălina Costache

Mădălina Costache este proaspăt absolventă a cursurilor masterale de pictură ale Universității Naționale de Arte din București și face parte din noua generație de artiști plastici ai Uniunii Artiștilor Plastici din România. Deși la bază formarea sa profesională este cea de pictor, în ultimii ani a experimentat medii foarte diverse. Datorită etapei de căutare personală și profesională în care se află, a participat atât la proiecte de pictură, fotografie, instalație, performance și sculptură, în urma acestor experimente ajungând la concluzia că subiectul este cel care cere tehnica și mediul în care să fie concretizat proiectul. Principalele medii în care s-a manifestat în ultima perioada au fost pictura și fotografia.

Expoziția semnal face parte din proiectul "When ContempArt helps social!" organizat de Asociația Semper Musica. Cu ocazia proiectului 15 artiști români și norvegieni vor expune în Galeria Creart 15 creații artistice legate de dificultățile și provocările vieții cu HIV din Norvegia și România. 

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.