Cătălina Gubandru,
"Love landscape"

Galeria creart
Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București

4 Februarie - 8 Februarie 2022

Curator:

Înapoi

Cătălina Gubandru,
"Love landscape"


Galeria creart
Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București

4 Februarie - 8 Februarie 2022

Curator:

Înapoi

LUCRAREA ESTE BAZATĂ PE POVESTEA DE VIAȚĂ A DOMNULUI E. (persoană care trăiește cu HIV în Norvegia)

“În această lucrare am scalat și reinterpretat simbolul HIV - panglica roșie și actul prin care se face depistarea HIV, respectiv prin testarea rapidă HIV realizată prin înțeparea cu acul. Materialul simbolizează sângele, pielea, corpul, prezența cuiva ce este sau este pasibil de a fi seropozitiv, emoția. Lucrarea reprezintă efectiv momentul în care domnul E. a aflat că este infectat cu HIV. El se afla pe un scaun gri, în cabinet, imediat după recoltare. Pe material sunt cusute răspunsurile domnului E. la întrebarea ce este dragostea, cum ar trebui să fie acum dragostea, cum să se raporteze cei purtători de HIV la situație.” - Cătălina Gubandru

Cătălina Gubandru a urmat Școala Internațională de Balet din Kiev, Ucraina, și București România și are o licență în Artele Spectacolului acordată de departamentul de Coregrafie al Universității Naționale de Teatru și Film București, 2004. Lucrările artistei sunt despre prezența și experiența corpului în spațiu, ca artist (performer) si spectator. Lucrează în principal cu definiția de bază a spectacolului, în care există interpret, public, context (frame) și statement-argument. A creat proiecte în rezidențe artistice naționale și internaționale și și-a prezentat lucrările în expoziții, festivaluri de dans, platforme și galerii de artă din România și din străinătate.

Expoziția semnal face parte din proiectul "When ContempArt helps social!" organizat de Asociația Semper Musica. Cu ocazia proiectului 15 artiști români și norvegieni vor expune în Galeria Creart 15 creații artistice legate de dificultățile și provocările vieții cu HIV din Norvegia și România. 

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.