Martin Balint,
"Feeding Idle"

Galeria creart
Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București

08 Februarie - 4 Martie 2018

Opening: 08 februarie 2018, 19:00

Curator: Răzvan Ion

Înapoi

Martin Balint,
"Feeding Idle"


Galeria creart
Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București

08 Februarie - 4 Martie 2018

Opening: 08 februarie 2018, 19:00

Curator: Răzvan Ion

Înapoi

“Feeding Idle” este un proces sistematic de ansamblare a unui singur obiect repetat in mod obsesiv pentru a obtine o ritmică mentală ritualică. “Feeding Idle” cercetează minuțios hibridizarea identității unui obiect, prin replicarea acestuia într-o cadență cvasi-iconografică. Tetina de silicon își anulează caracterul util de obiect folosit in hranirea nou-născutilor și devine componenta unui mecanism semiotic.” (Martin Balint)

“Serialitatea devine concept. Balint ne amintește că modul de reproducere a obiectelor industrial fabricate este un act de critică a supraviețurii prin capitalism. Obiectele aparent banale devin operă de artă, ne amintesc de schimbarea modului de analiză și ne ridică semne de întrebare. Semne de întrebare care devin baza gândirii critice și a practicii artistice a lui Martin Balint.” (Răzvan Ion, extras din textul “Martin Balint - Feeding Idle")

Martin Balint este artist și designer. A studiat New Technologies for the Arts la Accademia di Belle Arti în Veneția. A primit National Art Prize of MIUR în 2003 (Italia) și grant-ul Bevilacqua La Masa Foundation în 2004. A participar în evenimente colaterale la Biennale di Venezia în 2005 și 2007, la OPEN – International exhibition of sculptures and installations (edițiile 11, 12 și 14) și la Manifesta 7 (2008). A fost pe lista scurtă a Arte Laguna Prize (2008) și Francesco Fabbri Art Prize (2014) - unde a primit mențuinea juriului. A primit un grant al Muzeului Național de Artă Contemporană București pentru expoziția SenzArt în 2014. În același an i-a fost decernat premiul Internetics pentru Best Interactive Brand Experience and Best Use of Technology. Martin Balint este unul dintre fondatorii grupului artistic CREAM (Creativity And Research in Arts and Media). Trăiește și locuiește la București.

Răzvan Ion este artist, curator și teoretician. A expus în cadrul Bucharest Biennale, Poznan Biennial, SKC Gallery- Belgrade, National Museum of Art - Cluj, ICA - Bucharest, NY Experimental Festival, InterFACES - Bangkok, Centro Cultural del Matadero - Huesca, International Photo Ljubljana, CCA Ekaterinburg, National Museum of Art - Timișoara, ICA Budapest, New Langton - San Francisco, Constanța Art Museum etc. A fost profesor asociat la University of California, Berkeley; Lisbon University; Central University of New York; University of London; Sofia University; University of Kiev; etc. A ținut conferințe și prelegeri în cadrul a diferite instituții de artă precum Witte de With, Rotterdam; Kunsthalle Vienna; Art in General, New York; Calouste Gulbenkian, Lisbon; Casa Encedida, Madrid etc. A publicat în diverse cărți și reviste. Prima carte de artist i-a fost publicată în anul 2004. A editat mai multe reviste și cărți cea mai recentă fiind “Architectural Economy of a Biennial”. Este profesor la Universitatea din București unde predă studii curatoriale și gândire critică. Recent a fost numit curator al Bucharest Biennale 8, alături de Beral Madra.