Adrian Bîndiu,
"Evolutionary Chain of Natural Ignorance - Data Oblivion"

Galeria creart
Piața Lahovari nr. 7, București

9 Februarie - 13 Februarie 2022

Curator:

Înapoi

Adrian Bîndiu,
"Evolutionary Chain of Natural Ignorance - Data Oblivion"


Galeria creart
Piața Lahovari nr. 7, București

9 Februarie - 13 Februarie 2022

Curator:

Înapoi

LUCRAREA ESTE BAZATĂ PE POVESTEA DE VIAȚĂ A LUI D. (persoană care trăiește cu HIV în Norvegia)

În acest context, prin practica sa, artistul își dorește să pună în perspectivă subiectul familiei și implicațiile pe care le poartă în diferite situații în viața celor ce trăiesc cu HIV. Lucrarea face referire la drumul domnișoarei D., de la venirea acesteia în Norvegia și noua familie în care intră, adaptarea la noul sistem familial și social din care ajunge să facă parte la momentul în care aceasta este diagnosticată cu HIV. - de la tipul de suport oferit în cadrul familiei sale până la accesarea serviciilor unui centru local pentru persoane care trăiesc cu HIV și evoluția personală și emoțională a acesteia până astăzi.

Practica sa artistică, cât și cea curatorială este orientată înspre diferite direcții ale nișelor sociale și micro-societăților, dar și cu zone de orientare către noile tehnologii și new media. Posibilitatea de explorare a artistului și posibilitatea de a oferi o perspectivă amplă în această zonă a persoanelor care trăiesc cu HIV, îi oferă șansa de a extinde o serie de ramificații din punct de vedere al legăturilor personale dezvoltate în această zonă, în urmă cu 2 ani.

Expoziția semnal face parte din proiectul "When ContempArt helps social!" organizat de Asociația Semper Musica. Cu ocazia proiectului 15 artiști români și norvegieni vor expune în Galeria Creart 15 creații artistice legate de dificultățile și provocările vieții cu HIV din Norvegia și România. 

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.